Text Link

Grote architecten

Simplicity is the ultimate sophistication

- Leonardo Da Vinci

Simplicity is the ultimate sophistication

- Leonardo Da Vinci

We stellen u enkele bevriende architecten en landschapsarchitecten met wie wij het genoegen en de eer hebben samen te werken voor onze projecten.
Artiesten die in een complexe, concrete wereld moeten componeren met technische, financiële en administratieve belemmeringen en die er in slagen unieke gebouwen te scheppen die met gevoel voor harmonie en schoonheid passen in hun historische, culturele en sociale context.
Onze relaties met deze meesters zijn ons dierbaar. Samen streven we naar sterke en positieve projecten die hun plaats vinden in de tijd.

Architecten

Nous vous présentons quelques amis architectes et paysagistes avec qui nous avons le plaisir et l’honneur de collaborer régulièrement sur nos projets.
Des artistes qui doivent composer avec un univers concret fait de contraintes techniques, financières et administratives et qui parviennent à créer des immeubles uniques inscrits dans leur contexte historique, culturel et social avec un sens de l’harmonie et du beau.
Nos relations avec ces maitres sont un bien précieux. Ensemble nous nous efforçons de réaliser des projets forts et positifs qui s’inscrivent dans la durée.


Diener & Diener Architects

Het architectuurbureau Diener & Diener besteedt veel aandacht aan de architecturale geschiedenis van een stad en moderniteit bij het ontwikkelen van nieuwe gebouwtypes.

Onze ontwerpen produceren een progressieve reeks, waarvan het totale effect als controversieel kan worden omschreven. Hoewel de specifieke kwaliteiten van het ontwerp kunnen worden toegeschreven aan de vorm van het object, behandelt het eigenlijke ontwerpproces vragen die verder reiken dan vorm alleen: ons ontwerpproces probeert verbanden te leggen tussen het bouwproject en de sociale cohesie van de stad waarin het project zich bevindt. De conclusies die we uit dit proces trekken, vormen het kader voor de architectuur en de stedenbouw voor het specifiek project

De resultaten van deze gedachtegang zijn te zien in de projecten die zij realiseerden op het Java- en KNSM-eiland te Amsterdam, de Markthalle-toren te Bazel, het residentieel gebouw Mustersiedlung Hadersdorf te Wenen, het universiteitsgebouw te Malmö of de Mémorial de la Shoah te Drancy.

Vandaag telt Diener & Diener 50 architecten met een grote mix aan nationaliteiten en verspreid over twee kantoren in Bazel en Berlijn. Roger Diener richtte het kantoor op in 1980 en sinds 1998 leidt hij het kantoor met Terese Erngaard en Michael Roth en sinds 2011 ook met Andreas Rüedi.

David Chipperfield Architects

David Chipperfield Architects is opgericht in Londen door David Chipperfield in 1985. De praktijk heeft sindsdien talloze internationale wedstrijden gewonnen en meer dan 100 projecten gebouwd. Hun gevarieerde en internationale portfolio omvat culturele, residentiële, onderwijs en commerciële gebouwen en ruimtes voor zowel de private en de publieke sector, als civiele projecten en stedelijke masterplannen.

Kantoren in Londen, Berlijn, Milaan en Shanghai contribueren tot de grote variëteit aan projecten en typologieën. De praktijk is gekenmerkt door nauwgezette aandacht voor het ontwerp en de details van ieder project, en een niet-aflatende focus op het verfijnen van ontwerpideeën om tot een oplossing te komen die architecturaal, sociaal en intellectueel coherent is.

David Chipperfield Architects heeft meer dan 100 internationale prijzen en citaten voor designuitmuntendheid gewonnen, waaronder de RIBA Stirling Prize in 2007 voor het Museum van Moderne Literatuur in Marbach, Duitsland, en zowel de Mies van der Rohe Award (Europese Unie Prijs voor Hedendaagse Architectuur) als de Deutscher Architekturpreis in 2011 voor de Neues Museum in Berlijn.

Hans Kollhoff Architekten

Hans Kollhoff speelt een belangrijke rol in het Europese cultuurdebat. Van alle Europese architecten gevormd onder de invloed van de meesters actief in de jaren ’50 en ’60, valt de figuur van Hans Kollhoff, architect uit Berlijn en leerling van O.M. Ungers, op. Als bezieler van werken die op brede bijval kunnen rekenen van internationale critici en beloond met steeds belangrijkere opdrachten, is Kolhoff een exponent van onderzoek wiens oorsprong gevonden kan worden in de grote architecten van Europese en Duitse rationalisme.

Zijn architectuur wordt gekenmerkt door een klassieke bouwstijl en het gebruik van solide, traditionele materialen. Met meer dan 50 medewerkers werkt hij aan een breed gamma van bouwprojecten in Duitsland en Europa. Het werk van Hans Kollhoff is wijdverspreid in de internationale pres.

AJArquitectos

André Campos Joana Mendes – Arquitectos is een multidisciplinaire praktijk, toegelegd op de studie, het onderzoek en de beoefening van Architectuur, Stedenbouw, Design en Kunst. Ieder project van AJArquitectos heeft een eigen geschiedenis.

Modegrillen leiden de architect er niet toe vormen en composities zonder betekenis te creëren.

In plaats daarvan probeert AJArquitectos de Genius Loci van ieder project te begrijpen. Door de omgeving te begrijpen, kan een harmonie gezocht en gevonden worden tussen die van omgeving en een project. Zodoende versterkt de omgeving de kwaliteiten van het project en versterkt het project de kwaliteiten van de omgeving.

Deze visie van André Camops en Joana Mendes leidt tot projecten die nationaal en internationaal erkend en talloze keren gepubliceerd zijn en verschillende keren deelgenomen hebben aan exhibities en conferenties.

Wirtz International

Vanuit haar hoofdkantoor in België oefent Wirtz International haar aantrekkingskracht uit in heel Europa, Japan en de Verenigde Staten.

De zorgvuldige selectie van planten en aandacht voor detail vormen de kenmerken van Wirtz International. De onderneming combineert z’n analyse van de bestaande situatie met een diepgaande kennis van klassieke landschapsarchitectuurmethoden en een waar gevoel voor moderniteit.

Zo worden hedendaagse projecten onderbroken door een vleugje frisheid en wordt een rustgevend, familiair, doch avant-gardistisch resultaat gegarandeerd.

Wirtz Internationaal besteedt veel aandacht aan de details: ze benutten het volledig potentieel van elke plant om externe ruimtes te bedenken die uniek zijn in hun genre en die je nooit onbewogen zullen laten.