Text Link

Trots op onze realisaties

Architecture is about trying to make the world a little bit more like our dreams

- Bjark Ingels

Architecture is about trying to make the
world a little bit more like our dreams

- Bjark Ingels

Ons concept Soul Residence is niet enkel een slogan. Het is het resultaat van onze passie en know-how. De iconische projecten gerealiseerd gedurende de laatste 25 jaren door de oprichters van Motown Development, voornamelijk in Antwerpen en Brussel, hebben de bloei ingeleid van nieuwe wijken die sindsdien bruisende stedelijke centra zijn geworden. Buitengewoon vastgoed wiens waarde dankzij hun intrinsieke architecturale kwaliteit stijgt met de jaren.

Referenties

Notre concept de Soul Residence n’est pas qu’un slogan. Il est le fruit de notre passion et de notre savoir-faire. Les projets emblématiques réalisés depuis 25 ans par les fondateurs de Motown Development, notamment à Anvers et à Bruxelles ont initié l’éclosion de nouveaux quartiers devenus depuis des centres urbains incontournables. De l'immobilier résidentiel d’exception dont la qualité architecturale intrinsèque apprécie la valeur du bien dans la durée.

KAAI 37

Antwerpen
Architecten
noA Architecten
OFFICE Architecten
DVVT Architecten
META Architectuurbureau
Grootte
10.700 m2
Units
120

De vier gebouwen ontworpen door vier unieke talenten van het Belgische architecturale landschap en allemaal meermaals bekroond, hebben uitzonderlijke commerciële successen behaald. De visie om een producten ontworpen door grote architecten tegen betaalbare prijzen aan te bieden hier zijn kracht en relevantie bewezen.

Koninklijk Entrepot

Antwerpen
Architecten
Hans Kollhoff Architekten
ELD Architecten
Wirtz International
Grootte
25.500 m2
Units
220

Ons pioniersproject van 25.000m2 dat het Antwerpse Eilandje weer op de kaart heeft gezet en de verlaten havenwijk weer tot leven heeft gebracht. Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen, hebben we beroep gedaan op de Duitse architect Hans Kollhoff en de Belgische landschapsarchitect Wirtz. Samen hebben ze de dialoog heropend tussen de stad en de ziel van deze historische havenwijk. Het gebruik van een industriële architecturale taal, veredeld door het gebruik van prachtige materialen en verfijnde details, heeft het mogelijk gemaakt een “pakhuis” te ontwerpen waar het aangenaam leven is. Sindsdien heet de stad er een jachthaven ontwikkeld, evenals het MAS, het museum van de stad Antwerpen met bijna een miljoen bezoekers per jaar.

WESTKAAI

Antwerpen
Architecten
Diener & Diener Architekten
David Chipperfield Architects
ELD Architecten
Michel Desvigne
Grootte
25.000 m2
Units
243

Na het succes van het Koninklijk Entrepot ging de vernieuwing van de Antwerpse haven verder. Een internationale wedstrijd werd gewonnen en zo werd de creatie van dit iconisch project, in samenwerking met KBC Real Estate, mogelijk gemaakt. Samen met gerenommeerde architecten als Diener & Diener en David Chipperfield werden sterke en tijdloze gebouwen ontwikkeld. Geïnitieerd door Het Koninklijk Entrepot werd de revitalisering van deze buurt dankzij het succes van dit project verdergezet. Het Eilandje is sindsdien een bruisende buurt geworden waar het zeer aangenaam leven, werken en ontspannen is.

Koraalberg

Antwerpen
Architecten
bOb van Reeth Architecten
Wirtz International
DWT Architecten
META Architectuurbureau
Grootte
4.100 m2
Units
36

Dit project heeft meegeholpen het middeleeuwse hart van Antwerpen, verlaten en aan prostitutie achtergelaten, nieuw leven in te blazen. De ontwikkeling van een tuin van 1.000m2, gecreëerd door Wirtz en overgedragen aan de stad, gebouwen ontworpen door bOb Van Reeth en op intelligente wijze geïntegreerd tussen de historische buurgebouwen, hebben deze unieke buurt op 100m van de Grote Markt gerevitaliseerd.

HAMOIR

Brussel
Architectes
Diener & Diener Architekten
ELD Architecten
Gunter Voght
Taille
10.300 m2
Unités
52

L’architecte suisse Diener & Diener et le paysagiste de réputation mondiale Gunter Vogt (Tate Modern Londres) ont donné une deuxième vie à l’ancien siège de BASF érigé dans un parc exceptionnel d’1,5 ha à Uccle-Bruxelles. Cet immeuble d’un raffinement exquis offre un cadre de vie unique à ses habitants.